Skip to content
2 min read

Utvikling av egne integrasjoner

Insight

Selskaper og folk flest slipper å tenke for mye på integrasjoner. Ting skal helst bare fungere, og utfordringer tilknyttet prosessen der to eller flere systemer utveksler informasjon (dvs. en integrasjon) er det siste man vil bruke tid på i hverdagen.

Men noen ting vil aldri fungere automagisk, uansett hvor gode løsninger man har. Det er alltid noe informasjon som helst burde flyte mellom systemer, selv om den ikke gjør det for øyeblikket. I stedet for at prosjektinformasjon flyter automatisk mellom system for CRM og timefangst, så får enkeltpersoner den artige «eksport – import» oppgaven hvor man trykker på «last ned» knappen i et program og «last opp» i det andre. I andre tilfeller oppretter man den samme informasjonen manuelt i flere system, noe som med en pølsefinger fort kan føre til at den samme informasjonen ikke blir den samme.
Dette er starten på små og isolerte områder med data, og det blir bare verre med tiden. Derfor kan det være greit å gjøre ting riktig først som sist.


Stadig flere lærer seg koding og tilegner seg kunnskap som skal til for å bygge egne integrasjoner. I API-økonomien gir dette mening, ettersom graden av standardisering på utvekslingsformatet til informasjonen stadig blir høyere. Det som derimot er den store utfordringen er å gå fra utvikling til produksjon. Å sikre at løsningen som lages kjøres som tiltenkt, til enhver tid fungerer, og håndterer feil når de oppstår (ja, det skjer!).

Vi har gjort oss en rekke erfaringer for deg som ser behovet for en ny integrasjon:

  • Se om integrasjonen allerede eksisterer (særlig for større plattformer finnes det plug-and-play)
  • Vurder kompleksiteten og tilpass valg av verktøy deretter (e.g. no-code/low code vs. behov for programmering). Noen faktorer som spiller inn:
    • Behov for autentisering og kompleksitet i kall
    • Hvor godt egnet for informasjonsutveksling er selve tjenesten man jobber mot? (stor forskjell på et standard REST API vs. database on-prem)
    • Graden av databehandling og transformasjoner som ønskes
    • Skal data flyte i begge retninger eller bare fra et system til et annet?
    • Har selskapet ditt allerede et verktøy eller en plattform som man må/bør bruke?
  • Avgjør tidlig hvor ofte integrasjonen skal kjøres, ev. hva som skal utløse at den kjøres
  • Vurder hvor kritisk det er at integrasjonen alltid kjøres når det er planlagt
  • Beslutt hvorvidt man har kompetanse, kapasitet og er villig til å kjøre integrasjonen selv

Ønsker du bistand eller sparring på overnevnte områder?


Ta kontakt under for en gratis og uforpliktende samtale 😊

Integrasjoner